Župne obavijesti za 4. nedjelju kroz godinu

– Župni vjeronauk se održava po rasporedu koji možete vidjeti OVDJE.
– U srijedu 31. 1. je blagdan sv. Ivana Boska koji se na poseban način slavi na Kmanu. Svečanu sv. Misu u 19:00 h predvodi nadbiskup Marin Barišić.
– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (KKC1418.)
– U petak je prvi petak i blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnica, sv. Mise su u 7:00 i 18:00 sati (Ponesite svijeće).
Na blagdan Svijećnice u našu katedralu bit će donesena zavjetna svijeća susreta hrvatskih katoličkih obitelji. Ove godine naša je nadbiskupija domaćin 3. nacionalnog susreta. Posebna prigodna svečanost započinje u 17:30 u crkvi svetog Dominika, gdje će biti blagoslov svijeća, a nakon toga je procesija do katedrale gdje će biti svečana sveta misa koju predvodi nadbiskup Marin Barišić. Tom prigodom svaka će župa dobiti svijeću koja će biti u župnoj zajednici simbol obitelji i znak priprave za nacionalni susret obitelji.
– U subotu je prva subota kada će molitvu krunice predvoditi članovi žive krunice u 17:00 sati. U subotu je ujedno i blagdan sv. Vlahe stoga na karaju misa bit će obred blagoslova grla.
– Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministranti i dječji zbor. Mole se svi zainteresirani koji se žele uključiti u dječji i “veliki” župni zbor da se jave č.s. Pavli.
Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju. Ovaj poziv ne vrijedi samo za dječji zbor. Svi zainteresirani koji bi se priključili velikom mješovitom zboru mogu se javit č. Pavli.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
– Molimo roditelje krizmanika da dođu u sljedeću nedjelju (04.veljače) na večernju sv. Misu u 18:00 sati, nakon koje ćemo imati sastanak, a tema je sakramenat sv. Potvrde.