Ministranti

Ministrant je muška osoba koja u župnoj zajednici služi s određenom zadaćom što i samo podrijetlo te riječi „ministrare“ ukazuje. Kao što ministri u državi služe na dobro svih građana, tako je i ministrant službenik oltara. On je sudionik bogoslužja, a biti u posebnoj blizini Božjoj nije samo posebna čast nego je to i odgovornost. Svi veliki ljudi u povijesti spasenja, kao što su proroci i sveci, svoju službu shvaćali su kao veliku zauzetost i revnost za Božju stvar. Sveta misa je najuzvišenija molitva koju vjernici mogu prinijeti Bogu. Stoga se od poslužitelja oltara očekuje posebna pozornost i sabranost.
Ministrantski zbor naše Župe egzistira od njenih samih začetaka, nedostatak župne crkve nije pokolebao ni postavio ikakvu prepreku u životu istinske duhovnosti i radosti vjerničkog života.
Ministrantski zbor ima i svoje redovite susrete tijekom kojih se sprema za sudjelovanje na nedjeljnim i blagdanskim misama, te uvježbava zadatke koje obavljaju kod liturgijske službe. Ostatak vremena se koristi za poučavanje u vjeri, a redovito se nađe i vremena za zabavu i razne igre. U svim vremenima crkvene ili liturgijske godine ministranti aktivno sudjeluju u crkvi i Župi. Naše ministrante odlikuju razne kompentencije, stoga stariji ministranti sudjeluju u svim župnim procesijama, hodočašćima i organizaciji župnih događaja, aktivno sudjeluju i u svim biskupijskim događanjima. Tako treba naglasiti izrazitu uspješnost u sportskim natjecanjima, posebno u nogometu, gdje su naši ministranti bili glavni učesnici u završnicama natjecanja. Najbolji plasman ostvarili su 2007., kada su osnovnoškolski ministranti osvojili prvo mjesto u nogometu, te prošlogodišnje drugo mjesto na Sudamija kupu naših „senior“ ministranata.
Ministrantom se može postati tako da se u župnom uredu prijavi ili dođe na ministrantski susret subotom. Termin susreta možete vidjeti OVDJE