Župne obavijesti za 5. korizmenu nedjelju

– Raspored vjeronauka za prvopričesnike i krizmanike možete vidjeti ovdje.
– 4, travnja (utorak) u 20:00 sati je sastanak za roditelje prvopričesnika.
– 5, travnja (srijeda) u 20: sati je sastanak za roditelje krizmanika.
-Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.)
– Petkom i nedjeljom u 18:15 sati je pobožnost križnog puta.
– Molimo vas da prijavite svoje bolesnike i nemoćne za Uskrsnu ispovijed do 05. travnja. Vaše bolesnike ćemo posjetiti u petak 07. travnja ujutro.
– 7, travnja je Prvi petak pa svi koji obnašaju tu pobožnost imat će priliku ispovjediti se već od 18:00 sati. Ujedno s tim danom otpočinje i korizmena ispovijed.
8, travnja (subota) je molitva osmog dana devetnice Gospi Fatimskoj koju molimo za izgradnju župne crkve i duhovnu obnovu naše župne zajednice. Molitva sv. krunice počinje u 18:15 sati. Taj dan bit će prilika za korizmenu ispovjed već od 18:15 sati.
– Od 01. do 11. travnja izdavačka kuća ” Verbum ” pod pokroviteljstvom naše nadbiskupije organizira manifestaciju ” dani kršćanske kulture ”.
Ured za pastoralna zvanja organizira molitveni susret za duhovna zvanja u Nadbiskupskom sjemeništu u ponedjeljak 03. travnja s početkom u 20:00 sati.
Dana 07. travnja s početkom u 14:30 bit će pobožnost križnog puta grada Splita po Marjanu koji će predvoditi o. nadbiskup M. Barišić.

Iv 11, 1-45; Ja sam uskrsnuće i život.
Sestre stoga poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.«


Reče joj Isus: Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?« Odgovori mu: »Da, Gospodine! Ja vjerujem da si ti Krist, Sin Božji, Onaj koji dolazi na svijet!«

Please follow and like us:
error