Župne obavijesti za 26. nedjelju kroz godinu

– Od danas započinje listopadska pobožnost. Svaku večer molimo krunicu od 18:30.
– Sutra je blagdan svetih Anđela čuvara, koje na poseban način slave naše časne sestre kao zaštitnike svoje kongregacije. Mise po redovnom rasporedu.
– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– Župni vjeronauk se odvija po rasporedu koji možete vidjeti ovdje.
Župni vjeronauk za učenike od 4.-6. razreda osnovne škole je ponedjeljkom u 9:00 ili 17:00 sati, a za 7. i 8. razred prebacujemo u petak u 9.00 ili 17.00 sati. Vjeronauk za krizmanike koji ne mogu dolaziti utorkom je ponedjeljkom u 8.00 ili 16.00 sati.
– 6. listopada je prvi petak, svećenik će doći kod starih i nemoćnih po običaju, a svi oni koje vrše pobožnost prvih petaka moći će se ispovjediti od 18:00 sati.
– U subotu 07. listopada na bl. Djevice Marije od krunice, na večernjoj sv. misi biti će godišnja proslava Vijenca žive krunice, kada će se podijeliti nova otajstva, molitva počinje u 18:00 h. U Vijenac žive krunice može se učlaniti tko god želi.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministrantski zbor i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
– U sljedeću nedjelju 08.10. je bl. Materinstva BDM koji se svečano slavi na Brdima.
– Od Nadb. Caritasa dobili smo obavijest za stipendiranje srednjoškolaca i studenata u akademskoj godini 2017/18. Natječaj je otvoren do 20.10., iz naše župe možemo prijaviti samo jednog kandidata. Za više informacija zainteresirani se mogu javiti u župni ured.
– Župno hodočašće koje organiziramo u Fatimu povodom 100. obljetnice Gospinih ukazanja bit će od 27. studenog (ponedjeljak) do 01. prosinca (petak). Polazi se zrakoplovom iz Splita i iznosi 5890,00 kn.

Mt 21, 28-32; Predomisli se i ode. Carinici i bludnice pretekoše vas u Kraljevstvo Božje.


»Zaista, kažem vam, carinici i bludnice pretekoše vas u kraljevstvo Božje! Doista, Ivan dođe k vama putem pravednosti i vi mu ne povjerovaste, a carinici mu i bludnice povjerovaše. Vi pak, makar to vidjeste, ni kasnije se ne predomisliste da mu povjerujete.«

Please follow and like us:
error