Župne obavijesti za 25. nedjelju kroz godinu

– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– Župni vjeronauk se odvija po rasporedu koji možete vidjeti ovdje
Župni vjeronauk za učenike od 4.-8. razreda osnovne škole je ponedjeljkom u 9:00 ili 17:00 sati.
– U petak 28. rujna je blagdan sv. Mihovila, Gabriela i Rafaela arh., a u subotu 30. je blagdan sv. Jeronima zaštitnika Dalmacije.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministrantski zbor i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
– Župno hodočašće koje organiziramo u Fatimu povodom 100. obljetnice Gospinih ukazanja bit će od 27. studenog (ponedjeljak) do 01. prosinca (petak). Polazi se zrakoplovom iz Splita i iznosi 5890,00 kn.


– Na blagdan Djevice Marije od ružarije 7. listopada bit će godišnja proslava Vijenca žive krunice s molitvom krunice u 18:00 sati i sv. Misom u 19:00. Taj dan će se dijeliti nova otajstva i svi su pozvani da se uključe. Jedina obaveza člana vijenca je svakodnevna molitva desetice dobivenog otajstva.

Mt 20, 1-16a; Zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar?


“Ovi posljednji jednu su uru radili i izjednačio si ih s nama, koji smo podnosili svu tegobu dana i žegu.’
Nato on odgovori jednomu od njih: ’Prijatelju, ne činim ti krivo. Nisi li se pogodio sa mnom po denar? Uzmi svoje pa idi. A ja hoću i ovomu posljednjemu dati kao i tebi. Nije li mi slobodno činiti sa svojim što hoću? Ili zar je oko tvoje zlo što sam ja dobar?’
Tako će posljednji biti prvi, a prvi posljednji.«”

Please follow and like us:
error