Župne obavijesti za 1. nedjelju Došašća

– Danas je prva nedjelja Došašća i početak nove liturgijske godine koja je posvećena očinstvu.
– Od sutra, pa cijelo vrijeme Došašća svako jutro u 6 sati imat ćemo sv. Mise “Zornice” ( prije zornica neće biti mogućnost za sv. Ispovijed ).
– Vjeronauk se održava po redovnom rasporedu koji možete vidjeti ovdje.
– 30. studenog (srijeda) je proslava blagdana sv. Andrije i 25 godišnjice osnutka župe na Sućidru. Svečanu sv. Misu u 18:00 sati predvodi otac nadbiskup M. Barišić.
– Četvrtkom je klanjanje poslije večernje sv. Mise.
– 2, prosinca je prvi petak u mjesecu. Svi koji obavljaju ovu pobožnost imat će mogućnost ispovijedi u četvrtak prije večernje sv. Mise i na sam prvi petak od 17 sati.
– 3, prosinca, nastavljamo s pobožnošću prvih subota koju predvode članovi Vijenca žive krunice. Pobožnost počinje s molitvom krunice u 17 sati potom slijedi sv. Misa.
– Kao što Vam je već poznato, naša Nadbiskupija tj. Gospino prasvetište u Solinu bit će domaćin Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji 2018. godine. Pred nama su dvije godine priprave koje će biti posvećene očinstvu i majčinstvu. Godina očinstva, započinje na Prvu nedjelju Došašća 2016. god. i traje do nedjelje Krista Kralja 2017. god.
Za taj početak Otac Nadbiskup napisao je Proglas godina očinstva
– Uskoro će započeti blagoslov obitelji, pa molimo sve one koji su doselili ili im svećenik nije dolazio u blagoslov, a željeli bi da im se dođe, neka se prijave u župni ured kako bi i njih posjetili.
– Molimo sve koji imaju bolesnike, stare i nemoćne osobe, a žele napraviti božićnu ispovijed, da prijavite u župni ured najkasnije do 10. prosinca.
– Caritas naše nadbiskupije traži volontere. Pozivamo sve srednjoškolce, studente i mlade koji su zainteresirani, da u ovom predblagdanskom vremenu izdvoje svjoje vrijeme i daruju ga onima koji su u potrebi. Za sve informacije o volontiranju i prijave javiti se u župni ured.

Adresa: Blatine 8, 21000, Split
Telefon: 021 536 833

Please follow and like us:
error