Zbor Gospe Fatimske

Č.s. Pavla Negovec je voditeljica i ravnateljica zbora još od 1983. godine. Pripada dominikanskoj Kongregaciji Svetih Anđela Čuvara. Studirala je i diplomirala na Institutu za crkvenu glazbu u Zagrebu 1969. Nakon toga nastavlja sa svojom glazbenm aktivnošću u kući matici u Korčuli. Od 1983.g. živi i djeluje u Splitu u Samostanu sestara dominikanki. U župi Gospe Fatimske vrši službu voditeljice crkvenog pjevanja. Pod tim se pojmom podrazumijeva vođenje mješovitog zbora, dječijeg zbora Biseri te vođenje pučkog pjevanja, ali i podučavanje djece sviranju glasovira. S mješovitim zborom održava koncerte širom Hrvatske, a zapažene uspjehe ostvaruje i s Biserima na Zlatnoj harfi.
Zbor Gospe Fatimske

Mješoviti zbor PSM- Gospe Fatimske osnovan je 1967. godine,  otkada neprekidno i djeluje. Primarna uloga zbora je sudjelovanje na misnim slavljima kroz godinu te sudjelovanje na vjerskim svečanostima za potrebe Župe i Splitsko-makarske nadbiskupije. Kroz proteklih predesetak godina mala skupina zaljubljenika u crkveno pjevanje, pod vodstvom redovnica, izrasla je u solidan mješoviti zbor sastavljen pretežno od srednjoškolaca i studenata, ali i pjevača koji mu svoju vjernost iskazuju više destljeća. Zbor izvodi jednoglasne, višeglasne, koralne mise i skladbe na hrvatskom, latinskom i staroslavenskom jeziku domaćih i stranih autora, a uz neizostavnu pomoć i podršku sestara dominikanki ostvarena su i brojna putovanja na druge krajeve  domovine i inozemstvo.
Osim župskih dužnosti zbor sudjeluje na svim većim slavljima na području Splitsko- makarske nadbiskupije, a imao je posebnu čast pjevati na svetoj misi koju je na splitskom Žnjanu predvodio pokojni papa Ivan Pavao II. Zbor je gostovao diljem Lijepe Naše: u Šibeniku, Mariji Bistrici, Zagrebu, Vukovaru, Korčuli, Varaždinu te inozemstvu: u Italiji ( S. Felice, Fermo, Rim, Assisi, Loretto) i Crnoj Gori (Kotor). Prigodom zahvalnog hodočašća Splitsko- makarske nadbiskupije Stopama vjere u Rim, povodom 1700 godina mučeništva Sv. Dujma udruženi zborovi župe sa Škrapa i konkatedrale Sv. Petra  iz Splita s njihovim voditeljicama mojom malenkosti (s. Pavlom Negovec- dominikanka) i s. Eudoksijom Franić ( služavka Malog Isusa) predvodili su misna slavlja u Assisiju, Rimu i Lorettu. Pjevanje i proslava blagdana Sv. Jerolima u hrvatskoj nacionalnoj crkvi, misa u bazilici Sv. Petra, audijencija kod Svetog Oca, obilazak i razgledavanje Rima, nezaboravni su doživljaji koje zasigurno možemo upisati kao najznačajnije i najljepše trenutke u dugogodišnjoj suradnji ovih dvaju zborova. Takva suradnja još jednom se pokazala na djelu prilikom ređenja biskupa Jure Bogdana. Svakako trebamo spomenuti i proslavu povodom 50 godina nazočnosti sestara dominikanki na Škrapama i 100 godina Kongregacije Svetih Anđela Čuvara sestara dominikanki s maticom u Korčuli i prezentaciju monografije Bogu, redu i narodu u Šibeniku.
Zbor je snimio i nosač zvuka Idi javi mojoj braći… sa skladbama pretežno hrvatskih autora, njegujući tako noviju hrvatsku zborsku sakralnu glazbu.

Proslava 50. godina zbora PSM Gospe Fatimske