Župne obavijesti za 4. vazmenu nedjelju

· Započinjemo mjesec svibanj koji je posebno posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Potičemo nas pobožnost krunice u mjesecu svibnju.

· U četvrtak u 19 sati je sveta misa s euharistijskim klanjanjem na koje vas posebno potičemo.

· U petak je prvi petak u mjesecu. Svete mise bit će ujutro u 7 i navečer u 19 sati. Pola sata prije misa bit će prilika za svetu ispovijed. Večernje svete mise za mlade u 20:30h neće biti budući da ja imam misu za mlade grada Splita u Gospe od Zdravlja. Mlade pozivamo na tu misu u 20:30h u Gospe od zdravlja.

· U subotu je Prva subota u mjesecu. Vijenac žive krunice predvodit će molitvu krunicu u 18:00 sati.

· U sljedeću nedjelju je sv. Dujam, zaštitnik grada Splita. Budući da je središnja misa na Rivi u 10 sati, u našoj župi od misa bit će samo jutarnja u 8 i večernja u 19 sati. Svetih misa u 9 i 10 neće biti. Pozivamo Vas sve na Rivu da zajedno proslavimo svetog Dujma.

· U tjednu poslije svetog Dujma bit će svetkovina naše nebeske zaštitnice Gospe Fatimske. Za to ćemo se pripremati trodnevnicom u srijedu, četvrtak i petak od 10. do 12. svibnja svetim misama u 19 sati koje predvode don Jure Lovrinčević, don Domagoj Durdov i fra Ante Bešlić.

· Trećeg dana trodnevnice u petak, 12. svibnja bit će veliki koncert duhovne glazbe na našem školskom igralištu Na koncertu će nastupiti fra Marin Karačić, Vanessa Mioč i Vis Chorus Angelicus. Koncert je humanitarnog karaktera te sve što se skupi od prodaje ulaznica i donacija će ići za misije u Ugandi. Karte možete nabaviti svaki dan poslije mise u župnom uredu. Preporučena donacija je 5E. Također, za istu nakanu misija imate kutiju ovdje kraj oltara u koju možete dati svoj prilog. Svima od srca hvala.

· Na samu Gospu Fatimsku, u subotu 13. svibnja svečana sveta misa bit će na školskom igralištu u 19 sati, a predvodit će je pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove. Odazovimo se na svetkovinu Gospe Fatimske.

· Dan poslije Gospe Fatimske, u nedjelju 14. svibnja bit će podjela sakramenta svete pričesti našim prvopričesnicima također na školskom igralištu.

· Imamo jednu molbu. Budući da će od petka popodne (kada je koncert) sve do nedjelje biti postavljena pozornica na školskom igralištu, potrebni su nam muškarci koji će pomoći u čuvanju bine za sva tri dana.
Bina nije naše vlasništvo i stoga je ne možemo ostaviti bez nadzora. Molimo dobrovoljce da se jave i preuzmu na sebe koji sat čuvanja bine. Govorimo o nekih 48 sati čuvanja, stoga nam je potrebno što više dobrovoljaca da se javi. Od srca hvala svima.

Please follow and like us:
error