Župne obavijesti za 31. nedjelju kroz godinu

• U utorak je svetkovina Svih Svetih. U našoj župi mise će biti u 8 i 18 sati. Središnje misno slavlje biti će na Lovrincu u 14:30 sati. Poslije mise biti će kod križa odrješenje za sve vjerne mrtve. Potičemo vas da prisustvujete toj svetoj misi koji predvodi naš otac nadbiskup mons. Dražen Kutleša.

• U srijedu je Dušni dan – Spomen svih vjernih mrtvih. Svete mise s odrješenjem za sve naše pokojne bit će također u 8 i 18 sati.

• U četvrtak iza večernje mise je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

• U petak je prvi petak u mjesecu. Želja nam je uvesti intezivniju pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Krist nas poziva na to te obećaje onima koji štuju prve petke da će ih utješti u njihovim patnjama te da će unijeti mir u njihove obitelji. U petak će prilika za sv. ispovijed biti ujutro u 6:30 sati te navečer u 17:15 sati. Svete mise će biti u 7 i 18 sati.

Također, uvodimo euharistijsko klanjanje i svetu misu za mlade do 40. godina prvim petkom u 20.30 sati. Potaknite svoje mlade da dođu i da kroz slavnjenje svete mise i euharistiju za njih osjete Božju blizinu i ljubav.

• Kako je običaj, svećenik će stare i bolesne obići ujutro u petak za pričest i ispovijed.

• U subotu je prva subota u mjesecu. Krunica koju animira Vijenac žive krunice je u 17 sati. Potom je sveta misa u 18 sati.

Župni vjeronauk zbog svetkovine Svih svetih nema ovaj ponedjeljak, utorak i srijedu. U četvrtak prvopričesnici imaju svoj vjeronauk redovito, kao i u subotu ujutro osnovnoškolci i ministranti. Iznimka je da u subotu ujutro nema dječjeg zbora zbog odustva časne sestre.

• Još jednom vas potičemo da su svoju djecu šaljete na župnu katehezu. Ne trebaju im prijavnice, samo neka dođu na svoj termin (OVDJE) i će biti upisani. Također primamo i nove ministrante.

• Bogu hvala, u prošlu nedjelju smo milostinjom i donacijama skupili 14.500 kn za potrebe Misija. Hvala od srca svakom tko je dao svoj prilog.

• Imamo jedan ženidbeni navještaj: Sakrament svete ženidbe planiraju sklopiti Mario Bodrožić – Brnić, sin Ljubomira i Suzane r. Barišić, mladić je iz naše župe, s Milom Miloš, kćeri Petra i Slavice r. Brkić, djevojka je iz župe sv. Petra i Pavla u Mostaru. Vjenčanje će biti 5. 11. 2022. u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru. Ovu novu obitelj i sve mlade obitelji stavljamo u vaše molitve.

• Udruga veterana 4. Gardijske brigade organizira tombolu. Sav prihod će biti uplaćen na račun udruge SANUS, koja se skrbi za bolesnu djecu. Kartice za tombolu možete kupiti ispred crkve. Svima Bog umnožio blagoslov!

Please follow and like us:
error