Župne obavijesti 30. nedjelju kroz godinu

– Danas je 30. nedjelja kroz godinu. Svete su mise u 08.00, 09.00, 10.30 i 18.00 sati. Budući da smo prešli na zimsko računanje vremena, od danas su i nedjeljom i radnim danom večernje mise u 18.00 sati. Molitva krunice je pola sata prije.
– Danas je u konkatedrali sv. Petra đakonsko ređenje na kojemu će i bogoslov Jure Lovrinčević, mladić iz naše župe, primiti sveti red đakonata.
– Radnim danom mise su u 07.00 i 18.00 sati. U četvrtak je klanjanje pred POS iza večernje mise, na koje vas posebno potičemo. Također vas potičemo na molitvu krunice, posebno kroz ovaj mjesec, a i inače kroz godinu.
– U četvrtak je svetkovina Svih svetih. Mise su u našoj župi u 08.00, 10.00 i 18.00 sati. Središnja misa i molitva za pokojne na gradskom groblju Lovrinac je u 14.30, a predvodi je o. Nadbiskup. Tko želi u srijedu može obdržavati disciplinu nemrsa ili posta na čast svih svetih ili za duše svojih preminulih.
– U petak je Dušni dan – Spomen svih vjernih mrtvih. Svete mise za sve naše preminule u našoj su župi u 08.00 i 18.00 sati.
– U petak je prvi petak u mjesecu. Prigoda za ispovijed je pola sata prije jutarnje i večernje mise. Stare i nemoćne obići ćemo tijekom prijepodneva, kako je običaj.
– U subotu je prva subota u mjesecu. Animirana krunica koju predvode članovi Vijenca žive krunice je od 17.00 sati, a zatim sveta misa.
– Sukladno dopisu učitelja Reda propovjednika (Dominikanaca) i o. Provincijala, u subotu (03. studenog), u svim dominikanskim zajednicama posni je dan i misa za oproštenje grijeha, kako bi se zauvijek iz Crkve uklonile sablazni. Tako ćemo u našoj crkvi u subotu u 07.00 služiti misu sukladno toj uputi, na koju vas od srca pozivamo.
– U subotu 10. studenog u dvorani “Gripe” veliki je humanitarni koncert “Najmanjima od najmanjih”- čiji prihod ide za obitelji s djecom s posebnim potrebama. Danas i sljedeće nedjelje ispred crkve će biti volonteri kod kojih možete kupiti ulaznice po cijeni od 30 i 50 kn. I prošlu ste godinu rado sudjelovali na sličnom događaju. Bog vam nagradio!
– Župni je vjeronauk redovito, po rasporedu koji možete vidjeti OVDJE. Upisa na vjeronauk više nema. Potičemo školsku djecu i mlade da se uključe u ministriranje. Susret je subotom u 10.30 u crkvi. Bude li nas dovoljno, uključili bismo se Ministrantsku malonogometnu ligu “Bl. Ivan Merz”
– Hvala svima koji su dali svoj prilog za potrebe župe. Vaše financijske pomoći smo uvijek potrebni. Bog vam nagradio!

Mk 10, 46-52; Učitelju moj, da progledam.

Please follow and like us:
error