Katolička malonogometna liga ” Ivan Pavao II.”

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u akademskoj godini 2018./2019., organizira XIV. sezonu Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ (KMNL).

KMNL je projekt koji organizira Hrvatska biskupska konferencija u kojem sudjeluju mnoge (nad)biskupije iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Nakon što svaka pojedina (nad)biskupija odigra svoju sezonu, pobjedničke momčadi igraju „nacionalnu završnicu“ u kojoj se natječu za nacionalnog prvaka. Naša Splitsko-makarska nadbiskupija igrala je svih dosadašnjih 13 sezona i do sada osvojila 4 nacionalne završnice i dvije Fair-play nagrade.

Želja nam je da KMNL, kao projekt Ureda za pastoral mladih, bude sastavni dio župnog pastoralnog rada u kojem bi svećenici u svojim župnim zajednicama, preko športa, okupljali mlade igrače i navijače te ih na jedan nov način približili župnoj zajednici i vjerskom životu.

Projekt „KMNL“ uz sportske sadržaje, prijavljenim voditeljima i igračima, nudi i duhovne sadržaje poput: misa s nadbiskupom za početak lige, adventska i korizmena duhovna obnova, misa s nadbiskupom za kraj KMNL (Te Deum), odlazak pobjedničke momčadi na nacionalnu završnicu i završni susret s nadbiskupom – dodjela nagrada pobjednicima i najboljim igračima. Sudionici KMNL mogu sudjelovati i u ostalim susretima, putovanjima i hodočašćima koje organizira ovaj Ured, a o njima ćete biti obaviješteni bilo dopisima, bilo najavama, na našoj web stranici: www.mladisplit.com

Voditelj KMNL za Splitsko-makarsku nadbiskupije je gospodin Mladen Jurić kojemu je povjereno organiziranje i upravljanje ovim Projektom.

Župne momčadi koje žele sudjelovati u novoj sezoni KMNL trebaju dostaviti potrebnu dokumentaciju:

Prijaviti župnu momčad od 18. do 20. rujna 2018. u nadbiskupijskom Uredu za pastoral mladih od 10-13 sati.

Momčad može imati 20 prijavljenih igrača u dobi od 16 – 30 godina, tri igrača mogu biti izvan te dobne granice. Igrači moraju biti s područja župe izuzev iznimnih slučajeva.

Ispuniti prijavnicu (koju šaljemo u dopisu) možete preuzeti na našoj web stranici. Župnik je dužan ovjeriti dopis pečatom župe i vlastoručnim potpisom. Na ovaj način garantirate nam kako su momci s popisa članovi Važe župne zajednice, te kako su prikladni za igranje KMNL.

Kopirati osobnu iskaznicu novo prijavljenih igrača i donijeti jednu sliku dotičnog igrača.

Upoznati igrače s pravilnikom o natjecanju i disciplinskim pravilnikom koji je dostupan na našoj web stranici! Preporučamo voditeljima momčadi, a i župnicima, redovito praćenje objava na našoj web stranici, kako bismo ostvarili što bolju međusobnu suradnju.

Uplatiti kotizaciju za cijelu sezonu u iznosu od 3.000,00 kn (Molimo Vas da novac ne šaljete po voditeljima ili igračima na igralište, već da kotizaciju uplatite na žiro račun Ureda za pastoral mladih.)
Žiro račun 2330003 – 1500202847

IBAN HR5523300031500202847

Poziv na broj 20000019011 ZA KMNL

OIB 49607807960

Sezona 2018./2019. otvara se sv. misom, u utorak 25. rujna u 20 sati, u župi Sv. Josipa, u Dugom Ratu, čija je momčad prošlogodišnji pobjednik KMNL. Sv. misu predvodit će Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Ukoliko župnik i voditelj momčadi nisu u mogućnosti doći sa svojim igračima na ovu sv. misu i susret s nadbiskupom Barišićem, bilo bi lijepo da pošalju svoje predstavnike.

Malonogometno natjecanje počinje 26. rujna 2018. na igralištu Nadbiskupskog sjemeništa. Raspored igranja bit će objavljen na web stranici Ureda www.mladisplit.com

Raspored utakmica predviđen je preko tjedna u večernjim terminima kako bi se prilagodili mladima i njihovim obavezama. U slučaju vremenskih neprilika utakmice bi se igrale vikendom. Natjecanje se održava na betonskom terenu u Sjemeništu (u ljetnom i proljetnom dijelu godine), te u sportskoj dvorani u Solinu (u zimskom i jesenskom dijelu godine).
Obrazac za prijavu igrača

Obrazac za prijavu momčadi

Please follow and like us:
error