Obavijesti za 5. vazmenu nedjelju

– Župni vjeronak za učenike 1. razreda srednje škole za ovu školsku godinu je završen.
– Kako sutra učenici nemaju nastave termin vraćanja prvopričesničkih haljina neće biti po redovnim terminima već sutra (ponedjeljak) u 9 sati za sve prvopričesnike.
– 1. svibnja (utorak) započinjemo sa svibanjskom pobožnosti Gospi. U ovom Marijinom mjesecu na poseban način pozivamo vas da se pridružite molitvi krunice prije večernje sv. Mise u 18 i 30 sati.
– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (KKC1418.)
– U petak, 4. svibnja je prvi petak u mjesecu stoga svi oni koji obnašaju tu pobožnost imaju prigodu za sv. ispovijed od 18:00 h.
– U subotu je prva subota u mjesecu krunicu predvode članovi Vijenca žive krunice od 18:00 h.
– U sljedeću nedjelju u našoj župi je podjela sakramenta svete Potvrde na misama u 9:00 i 11:00 sati, pa vas molimo da dođete na mise u 8:00 i 19:00 sati.
– Susret krizmanika s krizmateljem (msgr. Josip Delić) će biti 02. svibnja (srijeda) u 20:00 h. Na susretu su obvezni biti krizmanici, a pozivamo i roditelje i kumove.
– Ispovijed krizmanika biti će 05. svibnja (subota) prva grupa u 9:00, a druga grupa u 10:00 sati. Na ispovijed pozivamo i roditelje i kumove.

– Kako smo vam već najavljivali, naša nadbiskupija organizator je i domaćin trećeg Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji 15. i 16. rujna 2018. u Solinu, na kojem se očekuje veći broj obitelji za koje je potrebno organizirati smještaj. Otac nadbiskup moli sve vas koji ste u mogućnosti osigurati smještaj za neke od ovih obitelji koje će doći iz daleka, da nam to prijavite u župni ured do kraja svibnja.
– Već sada najavljujemo proslavu naše nebeske zaštitnice Gospe Fatimske u nedjelju 13. svibnja.Trodnevnica je u četvrtak, petak i subotu (10. – 12. 5.) Glavna sveta misa je u nedjelju 13. 5. u 19:00h, a predvodi don Jure Bjeliš ravnatelj nadbiskupskog sjemeništa.

Peta vazmena nedjelja. Evanđelje i homilija. o. Anto Gavranović (đakon) i o. Slavko Slišković (provincijal). Split – Gospa Fatimska (29. travnja 2018.)

Posted by Ante Žderić on Sunday, April 29, 2018

Please follow and like us:
error