Župne obavijesti za 2. nedjelju došašća

– Kroz vrijeme došašća umjesto jutarnje sv. Mise u 07:00 h imat ćemo sv. Mise ” zornice “, koje će biti svakim danom u 06:00 h.
– Sutra (ponedjeljak) je u velikoj kapeli nadb. sjemeništa molitveni susret za duhovna zvanja, koji počinje u 20:00 sat.
– U utorak počinjemo upis sv. misa za 2018 god., sv. mise možete upisati radnim danom od 8:00 do 10:00 sati u župnom uredu.
– U srijedu je bl. sv. Lucije djevice i mučenice, sv. mise su u 6:00 i 18:00 sati.
– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– Župni vjeronauk je završen za ovo polugodište. Obavijestit ćemo vas o početku za sljedeće polugodište.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministranti i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
-U subotu 16.12. u velikoj dvorani nadb. sjemeništa organizira se adventska duhovna obnova za branitelje i njihove obitelji u vremenu od 16:00 do 18:00 sati, koju će voditi don Boris Vidović.
– Blagoslov obitelji nastavljamo po rasporedu koji možete vidjeti OVDJE.
– Molimo vas da do 15.12. prijavite svoje bolesnike, stare i nemoćne za božićnu ispovijed do 15. prosinca.
Mk 1,1-8; Poravnite staze Gospodnje.

Ivan bijaše odjeven u devinu dlaku, s kožnatim pojasom oko bokova; hranio se skakavcima i divljim medom. I propovijedao je: »Nakon mene dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim.«

Please follow and like us:
error