Župne obavijesti za 1. nedjelju došašća

– Od sutra kroz vrijeme došašća umjesto jutarnje sv. Mise u 07:00 h imat ćemo sv. Mise ” zornice “, koje će biti svakim danom u 06:00 h.
– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– U petak je blagdan Bezgrešnog začeća BDM, sv. Mise su u 6:00 i 18:00 sati. Ovaj blagdan se na poseban način slavi u župi sv. Frane na obali. Svečanu sv. misu u 19:00 sati predslavit će Nadbiskup mons. M. Barišić.
– Župni vjeronauk je završen za ovo polugodište. Obavijestit ćemo vas o početku za sljedeće polugodište.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministranti i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
Blagoslov obitelji započeti ćemo u utorak 05.prosinca.
– Molimo vas da do 15.12. prijavite svoje bolesnike, stare i nemoćne za božićnu ispovijed.
-Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić napisao je Proglas svim vjernicima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji u pripravi za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu 2018., pod geslom: „Očinstvo i majčinstvo: dva lica roditeljskog poslanja“. Godina majčinstva započinje na Prvu nedjelju došašća, 3. prosinca.
Tekst cijelog Proglasa možete pročitati OVDJE.

Mk 13, 33-37; Bdijte jer ne znate kad će se domaćin vratiti.

Bdijte, dakle, jer ne znate kad će se domaćin vratiti – da li uvečer ili o ponoći, da li za prvih pijetlova ili ujutro – da vas ne bi našao pozaspale ako iznenada dođe. Što vama kažem, svima kažem: Bdijte!

Please follow and like us:
error