Župne obavijesti za 33. nedjelju kroz godinu

– U utorak (21. studenog) je blagdan Gospe od Zdravlja. Posebno se slavi u gradu na Dobrome. Svečanu sv. Misu u 11h predvodi nadbiskup Marin Barišić.
– U srijedu (22. studenog) je bl. sv. Cecilije djevice i mučenice kao i zaštitnice našeg župnog zbora koji slavi svoju 50 obljetnicu osnutka. Svečana proslava biti će na večernjoj sv. Misi u 19:00 h koju će predvoditi don Šime Marović.
– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– Župni vjeronauk se odvija po rasporedu koji možete vidjeti ovdje.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministranti i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
– Uskoro ćemo započeti blagoslov obitelji, pa molimo sve one koji su doselili u našu župu ili se nisu do sada prijavili da to učine do kraja ovoga mjeseca u župnom ured.

Mt 25, 14-30; U malome si bio vjeran, uđi u radost gospodara svoga!

’‘Uzmite stoga od njega talenat i podajte onomu koji ih ima deset. Doista, onomu koji ima još će se dati, neka ima u izobilju, a od onoga koji nema oduzet će se i ono što ima. A beskorisnoga slugu izbacite van u tamu. Ondje će biti plač i škrgut zubi.’«

Please follow and like us:
error