Župne obavijesti za 32. nedjelju kroz godinu

– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– Župni vjeronauk se odvija po rasporedu koji možete vidjeti ovdje.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministranti i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
– U subotu je dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Na poseban način i mi ćemo obilježiti taj dan svetom Misom u 18 sati.
– U srijedu 15. studenog u 20:30 sati, u Nadbiskupskom sjemeništu organizira se susret mladih s Hrvatskim nadzemljem. Tema susreta je Rodna ideologija, gošća susreta je dr. med. Željka Markić.
Mt 25, 1-13; Evo zaručnika! Iziđite mu u susret!

Mudre im odgovore: ’Nipošto! Ne bi doteklo nama i vama. Pođite radije k prodavačima i kupite!’ Dok one odoše kupiti, dođe zaručnik: koje bijahu pripravne, uđoše s njim na svadbu i zatvore se vrata. Poslije dođu i ostale djevice pa stanu dozivati: ’Gospodine! Gospodine! Otvori nam!’ A on im odgovori: ’Zaista kažem vam, ne poznam vas!’ Bdijte dakle jer ne znate dana ni časa!«

Please follow and like us:
error