Župne obavijesti za 28. nedjelju kroz godinu

– Mjesec listopad posvećen je BDM i pobožnosti molitve sv. krunice. Svaku večer molimo krunicu od 18:30, pa vas potičemo, posebno da se uključe djeca i mladi, da dođete na molitvu.
– U srijedu 18.10. u 20:30 u nadbiskupskom sjemeništu organizira se susret s hrvatskim nadzemljem na temu ” Evo sad ću ” predavači su Matija Šitum i don Ante Rako.
– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– U petak 20.listopada u 21:00 sat na Kampusu organizira se ” Ćakula s duhovnikom ” uz glazbeno – duhovnu večer.
– Župni vjeronauk se odvija po rasporedu koji možete vidjeti ovdje.
Župni vjeronauk za učenike od 4.-6. razreda osnovne škole je ponedjeljkom u 9:00 ili 17:00 sati, a za 7. i 8. razred prebacujemo u petak u 9.00 ili 17.00 sati. Vjeronauk za krizmanike koji ne mogu dolaziti utorkom je ponedjeljkom u 8.00 ili 16.00 sati.
– Ženidbeni navještaj: Zaručnik Ante Dadić i zaručnica Filipa Šerić iz naše župe od oca Filipa i majke Jasminke kane sklopiti brak 20.10. u župi sv. Trojice na Poljudu.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministrantski zbor i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
– Župno hodočašće koje organiziramo u Fatimu povodom 100. obljetnice Gospinih ukazanja bit će od 27. studenog (ponedjeljak) do 01. prosinca (petak). Polazi se zrakoplovom iz Splita i iznosi 5890,00 kn.

Mt 22, 1-14; Koga god nađete, pozovite na svadbu.
“Dođite na svadbu! Ali oni ne mareći odoše – jedan na svoju njivu, drugi za svojom trgovinom. Ostali uhvate njegove sluge, zlostave ih i ubiju.”


“Sluge iziđoše na putove i sabraše sve koje nađoše – i zle i dobre. I svadbena se dvorana napuni gostiju.« Kad kralj uđe pogledati goste, spazi ondje čovjeka koji ne bijaše odjeven u svadbeno ruho. Kaže mu: ‘Prijatelju, kako si ovamo ušao bez svadbenoga ruha?’ A on zanijemi. Tada kralj reče poslužiteljima: ‘Svežite mu ruke i noge i bacite ga van u tamu, gdje će biti plač i škrgut zubi.’ Doista, mnogo je zvanih, malo izabranih.«”

Please follow and like us:
error