Župne obavijesti za 11. nedjelju kroz godinu

– Četvrtkom, poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.)
– U petak, 23. lipnja je blagdan Presvetog Srca Isusovog, a u subotu 24. lipnja je blagdan rođenja sv. Ivana Krstitelja. Na oba blagdana u našoj župi sv. Mise slaviti će se u 8:00 i 19:00.
– U subotu, 24. lipnja u 10 sati u konkatedralnoj crkvi sv. Petra u Splitu, bit će svećeničko ređenje. Na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije svećenički red primit će đakoni don Gabrijel Kamber i don Luka Stipinović. Na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja svećenički red primit će đakon fra Mario Lemo. Nove svećenike preporučamo u vaše molitve.
– Fotografije i DVD-ovi Prve Pričesti i Krizme mogu podići u župnom uredu ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8:00 do 12:00.

Mt 9,36 – 10,8; Dozva dvanaestoricu svojih učenika i posla ih.


»K poganima ne idite i ni u koji samarijski grad ne ulazite! Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova!
Putom propovijedajte: ’Približilo se kraljevstvo nebesko!’ Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!«

Please follow and like us:
error