Župne obavijesti za 29. nedjelju kroz godinu

• Preko tjedna svete mise su u 7 od ponedjeljka do srijede, a od četvrtka do subote navečer u 19h. Svete mise nedjeljom su u 8, 9, 10:30 i 19h.
• Župni ured radi utorkom od 8 do 9 sati.
• Do kraja ovog tjedna svete su mise u 19h. Sljedeće subote se pomiču kazaljke na satu jedan sat unazad. Od sljedeće nedjelje večerenja sveta misa je u 18h.
• Sljedeće nedjelje poslije mise u 18h bit će roditeljski za roditelje predkrizmanika, dakle učenika 1. razreda srednje škole.
• Osluškujući poticaje župljana najavljujemo hodočašće u Fatimu u Portugal. Hodočašće će biti u korizmi 2024, tj. od 14. do 20 ožujka. Hodočašće je u organizaciji jedne zagrebačke agencije, a ide se i vraća avionom iz Splita. Hodočašće uključuje posjet Fatimi, Santiagu de Composteli, Lisabonu, Portu i Nazareu. Ukupna cijena hodočašća sa avinonskim kartama i smještajem 7 dana je 1150eura. Ponuda je to za 50 ljudi te smo ograničeni na taj broj budući da je toliko avionskih karata rezervirano. Tko može i želi neka se prijavi što prije, a cijelu našu župnu zajednicu rado ćemo prenijeti u molitvama našoj Gospi Fatimskoj. Svi zainteresirani mogu se javiti u sakristiju ili župni ured.
• Potičemo mlade, srednjoškolce i studente, kao i radničku mladež da se jave i uključe u formiranje našeg župnog benda mladih i da daju svoj talent Gospodinu i da pjevanjem i sviranjem animiraju mise mladih i klanjanja. Potrebni su nam klavijaturisti i pjevači.
• U sljedeću subotu, 28. listopada bit će velik dan za našu nadbiskupiju. Na svetom misnom slavlju u 11h u novoj crkvi u Solinu, crkvi sv. Obitelji bit će svečana misa i preuzimanje službe našeg novog nadbiskupa mons. Zdenka Križića. Potičemo Vas u subotu da dođete na tu svetu misu i uzveličate taj događaj. Našem župnom zboru pod ravnanjem s. Pavle pripala je čast da s još nekoliko zborova sudjeluju u pjevanju na misi. Neka to bude još jedan povod da se odazovemo kao župna zajednica.
• U četvrtak će tim povodom diljem Splitsko-makarske nadbiskupije biti dan molitve (osobne i zajedničke) za Crkvu i njezine službenike koji su svetim ređenjem i poslanjem postali navjestitelji Radosne vijesti, djelitelji svetih Tajna i odgojitelji naroda Božjega. Mi ćemo u četvrtak imati misu i klanjanje za tu nakanu.
• Pozivamo župljane koji osjećaju poziv aktivnije sudjelovati u župnoj katehezi, radu s djecom i mladima te animiranju župnih aktivnosti, u prvom redu vjeroučitelje i vjeroučiteljice, studente i studentice, učitelje i učiteljice, psihologe i pedagoge, te sve osposobljene za rad s djecom i mladom da se jave i tako stave na raspolaganje župnoj zajednici za rast naše djece i mladih. Svima od srca hvala.

Please follow and like us:
error