Župne obavijesti za 27. nedjelju kroz godinu

· Ovaj tjedan nastavljamo sa župnim vjeronaucima. Tko se još nije prijavio to može učiniti.

· Uz naš već nadaleko poznati župni zbor pod ravnanjem s. Pavle kao i dječji zbor „Biseri“ želja nam je kao župnoj zajednici oformiti i bend mladih. Taj bend pjevao bi modernu duhovnu glazbu prikladnu za mise mladih i euharistijska klanjanja. Pozivamo mlade glazbenike i talente otkrivene i neotkrivene – krizmanike i starije – da se jave i uključe. Potrebni su nam kako pjevači, tako i svirači instrumenata. Javite se i darujte svoj talent Bogu. Nećete sigurno izgubiti, možete jedino s Kristom umnožiti svoj talent.

· U sljedeću subotu organiziramo cjelodnevni izlet naših ministranata i dječjeg zbora. To nam je dug još od prošle godine budući da su u 5 i 6 mjesecu padale kiše vikendima. Lokacija je tajna, da djeci bude iznenađenje. Roditeljima možemo otkriti pod uvjetom da ne kažu djeci. Svi koji planiraju ići neka se jave i potvrde s. Pavli ili meni.

· Jučer smo započeli s novom godinom molitve Vijenca žive krunice. Vijenac žive krunice već je dugi niz godina aktivan u župi. Uključeno je oko 140 župljana svih životnih dobi. Cilj je da svatko dobije jedno otajstvo krunice koje je pozvan moliti svaki dan – jednu deseticu. Tako kao zajednica izmolimo oko 30 krunica dnevno. Tko želi može se priključiti. Priključivanjem dobijete otajstvo krunice i blagoslovljenu krunicu iz Svete zemlje. Svake prve subote navečer molimo zajedno krunicu i potom slavimo svetu misu. Tko se želi priključiti može se javiti u župni ured. Nakana Vijenca žive krunice je za duhovnu obnovu naše župe i za duhovna zvanja iz naše župe.

· Došlo je do promjene rada župnog ureda sukladno terminima naših vjeronauka. Župni ured od sada umjesto četvrtkom ureduje utorkom od 8 do 9 sati. Uvijek se možete javiti i van termina na župni telefon i dogovoriti sve što vam je potrebno.

· Mise preko tjedna su od ponedjeljka do srijede ujutro u 7h, od četvrtka do nedjelje navečer u 19h.

· U četvrtak je večernje sveta misa i euharistijsko klanjanje. Potičemo vas na tu pobožnost. Poklonimo se Isusu na klanjanju i predajmo mu sve što nas opterećuje.

    Obavijesti iz ureda mladih naše nadbiskupije:

· Idući vikend, od 12. do 15. listopada po deseti put održava se najveći volonterski projekt mladih 72 sata bez kompromisa. Projekt okuplja mladee između 15 i 35 godina na različite volonterske projekte u našem gradu. Prijaviti se možete do sutra na web stranici 72h.hr ili na društvenim mrežama Skac St-a

· Svaki dan u kapeli Kampusa u 18h i Sjemeništa u 20h održavaju se mise za studente. Plakat imate na izlazu iz crkve. Ovu subotu, 13. listopada u sjemeništu bit će Zaziv Duha Svetoga za studente s početkom u 19 sati. Gošće su članovi Božje pobjede.

Please follow and like us:
error