Župne obavijesti za Svetu Bogorodicu Mariju

· U petak je svetkovina Bogojavljenja – Sveta tri kralja. Mise su ujutro u 8 i 10 sati. Večernja sveta misa je u 18 sati. Na jutarnjim misama biti će blagoslov vode. Ponesite sa sobom prazne bočice.

· Za one koji štuju prve petke, ispovijed vrijedi od Božića. Naše bolesnike nećemo obilazit ovaj petak budući da smo ih posjetili za božićnu ispovijed.

· Poslije svete mise u 10 sati posjetit će nas Tri kralja i darovati našu djecu. Potičemo vas da dovedete djecu na tu svetu misu.

· U subotu je prva subota u mjesecu posebno posvećena štovanju Prečistog Srca Marijina. Animiranu krunicu predmolit će Vijenac žive krunice od 17 sati iza čega je sveta misa.

· Završili smo redoviti blagoslov obitelji u njihovim domovima. Hvala od srca svima koji su nas primili, zajedno s nama molili i darovali našu župu. Iako krako kod svakoga, vjerujem da vam je lijepo iskustvo molitve sa svećenikom u vašem domu. Za one koje nismo našli, a žele da ih pohodimo, neka se još danas jave u župni ured jer ćemo ih obaći u ova dva-tri dana.

· Ako nekom treba još kalendara, možete ih uzeti na izlazu iz crkve.

· S novom godinom dolazi do promjene rasporeda dnevnih misa u našoj župi. Od sutra više neće biti dvije svete mise nego jedna u danu. Ponedjeljkom, utorkom i srijedom bit će jutarnje svete mise u 7 sati, a četvrtkom, petkom i subotom bit će večernje svete mise u 18 sati. Razlog tome što je kanonski predviđeno da svećenik slavi jednu misu u danu, sve ostalo su iznimke. Nadali smo se da ćemo dobiti drugog svećenika nakon što je don Ante otišao iz župe, ali kako nema dostupnih svećenika to je do daljnjeg neizvedivo. Upravo zato je neizbježan prelazak na jednu dnevnu svetu misu. Ako nam Bog providi još jednog svećenika na župu, krenut ćemo s dvije dnevne mise. Hvala na razumijevanju.

· Nedjeljne svete mise ostaju po redovitom rasporedu, u 8, 9, 10.30 i 18 sati.

· Što se tiče župne statistike, u protekloj godini imali smo 28 krštenja i 49 sprovoda. Dao dobri Bog da dogodine budu obrnute brojke.

· Na staru godinu, preminuo je papa u miru, Benedikt XVI. Rođen je 16.04.1927. imenom Joseph Ratzinger. Neka mu Bogu, kojem je vjerno služio, bude vječna nagrada.

· Na kraju, u ime naših časnih sestara dominikanki i u svoje osobno ime želim Vama i Vašima sretnu i blagoslovljenu Novu 2023. godinu.

Please follow and like us:
error