Župne obavijesti za 6. nedjelju kroz godinu

– Župni vjeronauk je od ovog tjedna redovito za sve uzraste prema rasporedu koji možete vidjeti OVDJE.
– U srijedu je čista srijeda- pepelnica, početak korizmenog vremena. Mise s obredom pepeljanja su u 8:00 i 18:00 sati. Taj dan je za sve zdrave vjernike starije od 18 i mlađe od 70 godina obavezna disciplina posta i nemrsa.
– Petkom u korizmi sve vjernike obvezuje disciplina nemrsa. Post je po volji, osim Velikog petka, kad je obavezan.
– Pobožnost križnog puta je svaki petak i nedjelju kroz koorizmu u 17:15 sati. Dužni smo poštivati mjere zaštite od pandemije. Jedna od mjera je da na u križnom putu nećemo nositi križ, koji će stajati uz oltar.
– U korizmi smo dužni činiti djela pokore i ljubavi, svatko prema svojim mogućnostima. Povrh svega, milosrđe je najveće djelo: opraštati i tražiti oprost, nikog ne suditi i osuđivati, pomiriti se s kim je moguće, čuvati se diranja u tuđe živote, moliti za one koji nas ne vole i progone, pomagati one u potrebi, često obiteljski moliti, pohoditi usamljene i bolesne (uz držanje mjera protiv pandemije)
– U nedjelju iza večernje mise u 19 sati na roditeljski sastanak pozivamo roditelje prošlogodišnjih krizmanika (3. razred srednje škole). Sastanak je obavezan, uz poštivanje epidemioloških mjera.


    Mk 1, 40-45,
    I odmah nesta s njega gube i očisti se.

Please follow and like us:
error