Župne obavijesti za 34. nedjelju kroz godinu

– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– U četvrtak je blagdan sv. Andrije AP. koji se posebno slavi na Sućidru. Svečana sv. Misa je u 18 sati i predslavi je mons. Ilija Janjić, kotorski biskup.
– U petak 1. prosinca je prvi petak u mjesecu i svi koji vrše tu pobožnost imati će priliku za ispovijed od 17 sati.
– 2. prosinca (subota) nastavljamo s pobožnošću Prvih subota na čast Prečistom Srcu Marijinu koju predvode članovi Vijenca žive krunice. Pobožnost počinje s molitvom krunice u 17 sati potom slijedi sv. Misa. Svi oni koji se žele uključiti u VIjenac moći će to napraviti u subotu.
– Župni vjeronauk se odvija po rasporedu koji možete vidjeti ovdje.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministranti i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
– S početkom adventa započinjemo i blagoslov obitelji, pa molimo sve one koji su doselili u našu župu ili se nisu do sada prijavili da to učine do kraja ovoga mjeseca u župnom ured.
– Slijedeća nedjelja je prva nedjelja došašća. U Adventu umjesto jutarnje sv. Mise u 7 sati biti će zornice svakim danom u 6 sati.
Evanđelje: Mt 25, 31-46 Sjest će na prijestolje slave svoje i razlučiti jedne od drugih.


A kralj će im odgovoriti: ’Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!’ Zatim će reći i onima slijeva: ’Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!’
’Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.’ I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni.

Please follow and like us:
error