Župne obavijesti za 31. nedjelju kroz godinu

– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– Župni vjeronauk se odvija po rasporedu koji možete vidjeti ovdje.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministranti i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
– Daje se na znanje da naš župljanin Ante Olujić rođ. 16.11.1978. u Splitu od oca Josipa i majke Mirjane rođ. Čaljkušić i Matea Šimičić iz Solina kane sklopiti kršćanski brak 11.11. u župi Gospe od Otoka.
– Naša nadbiskupija, Franjevački institut i Caritas organiziraju dane socijalne zauzetosti od 5. do 19. studenog u sklopu kojeg će se održati humanitarni koncert 11. 11. u 20:00h na Gripama.
Prikupljeni prihodi namjenjeni su za deset siromašnih obitelji sa bolesnom djecom koji su inače korisnici Caritasa.
Svi vi koji želite svojim dobrovoljnim prilogom poduprijeti ovu humanitarnu akciju, možete u crkvenom hodniku uzeti uplatnice i uplatit iznos u skladu vaših mogućnosti.
Mt 23, 1-12; Govore, a ne čine.


“Vi pak ne dajte se zvati ’Rabbi’, jer jedan je učitelj vaš, a svi ste vi braća. Ni ocem ne zovite nikoga na zemlji jer jedan je Otac vaš – onaj na nebesima. I ne dajte da vas vođama zovu, jer jedan je vaš vođa – Krist. Najveći među vama neka vam bude poslužitelj. Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.”

Please follow and like us:
error