Župne obavijesti za 30. nedjelju kroz godinu

– Mjesec listopad posvećen je BDM i pobožnosti molitve sv. krunice. Svaku večer molimo krunicu od 18:30, pa vas potičemo, posebno da se uključe djeca i mladi, da dođete na molitvu.
krunice u 17:30 sati, a večernja sv. Misa u 18:00 sati.
– U srijedu na blagdan Svih Svetih, sv. Mise u našoj župi su 8:00, 10:00 i 18:00 h. Na Lovrincu će se tradicionalno održati Euharistijsko slavlje u 14:30 koje će predvoditi nadb. mons M. Barišić.
– Na dušni dan u četvrtak sv. Mise će biti ujutro u 8 sati i navečer u 18 sati. Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– U petak 3. studenog je prvi petak u mjesecu i svi koji vrše tu pobožnost imati će priliku za ispovijed od 17 sati.
– 4. studenog (subota) nastavljamo s pobožnošću Prvih subota na čast Prečistom Srcu Marijinu koju predvode članovi Vijenca žive krunice. Pobožnost počinje s molitvom krunice u 17 sati potom slijedi sv. Misa. Svi oni koji se žele uključiti u VIjenac moći će to napraviti u subotu.
– Župni vjeronauk se odvija po rasporedu koji možete vidjeti ovdje.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministrantski zbor i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
– Humanitarni koncert duhovne glazbe ” Najmanjima od najmanjih” održat će se 11. studenog u velikoj dvorani SC Gripe s početkom u 20:00 sati. Karte će se prodaju poslije svete mise.

Mt 22, 34-40; Ljubi Gospodina, Boga svojega, i svoga bližnjega kao sebe samoga.


»Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed. Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. O tim dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci.«

Please follow and like us:
error