Župne obavijesti za 29. nedjelju kroz godinu

– Mjesec listopad posvećen je BDM i pobožnosti molitve sv. krunice. Svaku večer molimo krunicu od 18:30, pa vas potičemo, posebno da se uključe djeca i mladi, da dođete na molitvu.
– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– Župni vjeronauk se odvija po rasporedu koji možete vidjeti ovdje.
– U noći sa subote 28. listopada na nedjelju 29. listopada pomiče se sat za jedan sat unaprijed, dakle od nedjelje zajednička molitva krunice je u 17:30 sati, a večernja sv. Misa u 18:00 sati.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministrantski zbor i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
– Humanitarni koncert duhovne glazbe ” Najmanjima od najmanjih” održat će se 11. studenog u velikoj dvorani SC Gripe s početkom u 20:00 sati. Karte će se prodavati sljedeću nedjelju poslije svake mise.


– Župno hodočašće koje organiziramo u Fatimu povodom 100.obljetnice Gospinih ukazanja za sad je otkazano zbog malog broja prijavljenih hodočasnika. Postoji vjerojatnost da će se organizirati ponovno na proljeće.

Mt 22, 15-21; Podajte caru carevo, a Bogu Božje


»Zašto me iskušavate, licemjeri? Pokažite mi porezni novac!« Pružiše mu denar. On ih upita: »Čija je ovo slika i natpis?« Odgovore: »Carev.« Kaže im: »Podajte dakle caru carevo, a Bogu Božje.«

Please follow and like us:
error