Župne obavijesti za 15. nedjelju kroz godinu

 • U subotu (22. srpnja) je blagdan sv. Marije Magdalene koju ćemo proslaviti u kapelici sv. Mande na Škrapama. Sv. Mise tog dana će biti u 8:00 i 19:00 sati.
  Napomena: Na sam blagdan sv. Mise se neće održavati u župnoj crkvi.
  – Tražeći osvježenje nemojte zaboraviti na svoju dušu, sv. Mise u našoj župi su : ponedjeljak- subota: 7:00 sati;
  nedjelja: 8:00; 10:00; 19:00 sati.
  – Kroz srpanj i kolovoz četvrtkom neće biti klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom zbog ljetnog rasporeda sv. Misa.
  – Mole se roditelji prvopričesnika i krizmanika da fotografije i DVD-ove pričesti i krizme predignu u župnom uredu od pon-pet: 8-10 sati.

  Mt 13, 1-23; Iziđe sijač sijati.


  “Vi, dakle, poslušajte prispodobu o sijaču. Svakomu koji sluša Riječ o Kraljevstvu, a ne razumije, dolazi Zli te otima što mu je u srcu posijano. To je onaj uz put zasijan. A zasijani na tlo kamenito – to je onaj koji čuje Riječ i odmah je s radošću prima, ali nema u sebi korijena, nego je nestalan: kad zbog Riječi nastane nevolja ili progonstvo, odmah se pokoleba. Zasijani u trnje – to je onaj koji sluša Riječ, ali briga vremenita i zavodljivost bogatstva uguše Riječ, te ona ostane bez ploda. Zasijani na dobru zemlju – to je onaj koji Riječ sluša i razumije, pa onda, dakako, urodi i daje: jedan stostruko, jedan šezdesetostruko, a jedan tridesetostruko.”

  Please follow and like us:
  error