Hod za život- Split

Danas u Splitu se prvi put održao Nacionalni hod za život pod geslom: „Za život, obitelj i Hrvatsku“ čiji je koordinator naš župljanin Tomislav Slavić.
Okupljanje sudionika počelo je u 10 sati na Trgu Gaje Bulata (ispred Crkve Gospe od Zdravlja), a povorka je Marmontovom ulicom krenula u 11 sati. Po dolasku na Rivu uslijedio je zabavno-glazbeni program u sklopu kojega su, između ostalih, nastupali Meri Cetinić, Alen Nižetić i Klapa Kontra. Tim činom su dali javnu podršku ovom projektu.


“Splićani su se u velikom broju odazvali na poziv da podrže život – rođene i nerođene djece, trudnica, majki, obitelji. Trudnice i majke s malom djecom su najdiskriminiranija skupina u hrvatskom društvu. Mi želimo drugačiju Hrvatsku. Ne želimo da više od 20 posto žena kad se vrate s porodiljnog ostanu bez posla. Strašno je čuti da 75 posto žena koje su imale pobačaj kažu da su to napravile pod pritiskom okoline ili zbog ekonomskih problema. Ovim hodom izražavamo solidarnost sa ženama, majkama i njhovom djecom i obiteljima”, rekao je Tomislav Slavić, koordinator Hoda za život u Splitu.

Please follow and like us:
error