Župne obavijesti za 4. korizmenu nedjelju

– Raspored vjeronauka za prvopričesnike i krizmanike možete vidjeti ovdje.
– S današnjim danom smo prešli na ljetno računanje vremena, zbog čega će večernje sv. Mise radnim danom i nedjeljom biti u 19:00 h, a molitva sv. Krunice i ispovijed u 18:30 h.
-Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.)
Petkom i nedjeljom prije večernje sv. MIse u 18:15 sati je pobožnost križnog puta.
– 1, travnja (subota) nastavljamo s pobožnošću Prvih subota na čast Prečistom Srcu Marijinu koju predvode članovi Vijenca žive krunice. Pobožnost počinje s molitvom krunice u 18 sati potom slijedi sv. Misa.
Pozivamo vas da prijavite svoje bolesnike i nemoćne za Uskrsnu ispovijed do 05. travnja.
– Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministrantski zbor i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
– Od 01 do 11. travnja izdavačka kuća ” Verbum ” pod pokroviteljstvom naše nadbiskupije organizira manifestaciju ” dani kršćanske kulture ”.

Ured za pastoral obitelji u suradnji s udrugom Teen SATAR organizira u centralnom bogoslovnom sjemeništu 01.04. dva skupa , prvi je u vremenu od 9:00 do 12:30 skup pod nazivom ” kršćanski utemeljen spolni odgoj s mladima ”, a drugi je u vremenu od 16:00 do 19:00 pod nazivom ” Plodnost žene i muškarca i prirodno planiranje obitelji ” .

Naša Nadbiskupija organizira hodočašće u sv. zemlju od 07 do 14. 11.2017, svi zainteresirani mogu se javiti u župni ured.
“Ode, umije se pa se vrati gledajući.”; Iv 9,1-41


»Čovjek koji se zove Isus načini kal, premaza mi oči i reče mi: ‘Idi u Siloam i operi se.’ Odoh dakle, oprah se i progledah.«
Tada Isus reče: »Radi suda dođoh na ovaj svijet: da progledaju koji ne vide, a koji vide, da oslijepe!«

Please follow and like us:
error