Župne obavijesti za 3. korizmenu nedjelju

-Raspored vjeronauka za prvopričesnike i krizmanike možete vidjeti .
– Sutra je proslava bl. sv. Josipa zaručnika BDM, sv. Mise su u 7:00 i 18:00 sati, a u župi sv. Josipa na Mertojaku sv. Mise su u 11:00 i 18:00 sati, te u župi Sukoišan sv. Mise su u 7,9,10,11,16 i 18:00 sati
– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.) Pozivamo vas da u ovom milosnom vremenu za nas katolike sudjelujete u ovoj pobožnosti.
– Petkom u 17:15 sati je pobožnost križnog puta.
– U subotu 25, ožujka je bl. Navještenja Gospodinova ( Blagovijest ). Sv. Mise će se slaviti na taj dan 8:00 i 18:00 sati
– Obavijest za članove Vijenca žive krunice koji su se prijavili za hodočašće u Zadar. Polazak je u subotu 25. 3. 2017. u 6:55, sa pazarića.
– Pozivamo svu djecu da se uključe u ministrante i dječji zbor.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00 sati.
– Sjedeće nedjelje je prelazak sa zimskog računanja vremena na ljetno, stoga se sat pomiče za jedan sat naprijed, što znači da večernje sv. Mise su u 19 sati, a Križni put od sljedeće nedjelje u 18 i 15 sati.
– Uz dopuštenje hrvatskih biskupa inicijativa “prolife. hr” pokrenula je akciju pod imenom ” Imam pravo živjeti” kojom se od ove nedjelje pa sve do nedjelje 16, travnja prikupljaju potpisi da se donese pravedan zakon za nerođene i pružanje pomoći trudnicama koje žele roditi svoje dijete, a koji će biti predani nadležnim državnim vlastima i zakonodavcima. Potičemo punoljetne osobe da potpišu peticiju na izlazu iz crkve u ime organizatora i nerođenih, zahvaljujem vam.
– Naša Nadbiskupija organizira hodočašće u sv. zemlju od 07 do 14. 11.2017, svi zainteresirani mogu se javiti u župni ured, a na oglasnoj ploči možete vidjeti sve druge informacije.

Izvor vode koja struji u život vječni.

“Kaže joj Isus: »Daj mi piti!« Njegovi učenici bijahu otišli u grad kupiti hrane. Kaže mu na to Samarijanka: »Kako ti, Židov, išteš piti od mene, Samarijanke?« Jer Židovi se ne druže sa ­Samarijancima. Isus joj odgovori: »Kad bi znala dar Božji i tko je onaj koji ti veli: ’Daj mi piti’, ti bi u njega ­zaiskala i on bi ti dao vode žive.«”;Iv 4, 5-15.19b-26.39a.40-42

Please follow and like us:
error