Župne obavijesti za 8. nedjelju kroz godinu

–Raspored vjeronauka za prvopričesnike i krizmanike možete pogledati ovdje.
-Srijeda 1, ožujka je Pepelnica ili Čista srijeda kada počinje sveto korizmeno vrijeme, četrdesetodnevna priprava za blagdan Uskrsa. Svećenik će pod misom na Pepelnicu posuti malo pepela na glave vjernika uz riječi: „Obratite se i vjerujte evanđelju“ ili „Spomeni se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti“ ili Spomeni se čovječe da si prah i da se u prah vraćaš!“ To je poziv, vrlo ozbiljan poziv, da vjernici kroz korizmu ozbiljno rade na vlastitom obraćenju, da se okrenu prema evanđelju, da žive po evanđelju.
Sv. Mise su u 8 i 18 sati.
– Četvrtkom poslije večernje sv. Mise je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, pozivamo vas da njegujete tu pobožnost.
“Budući da je u oltarskom sakramentu prisutan sam Krist, treba ga častiti poklonstvenim štovanjem. “Pohod presvetom Sakramentu dokaz je zahvalnosti, znak ljubavi i dužnost priznanja Kristu Gospodinu.” (Katekizam katoličke Crkve 1418.
– Petak 3, ožujka je prvi petak u mjesecu i svi oni koji obnašaju pobožnost Prvih petaka imaju prigodu za ispovijed od 17.00 sati.
Pobožnost križnog puta, za vrijeme korizme bit će petkom i nedjeljom u 17:15 sati.
– 4, ožujka (subota) nastavljamo s pobožnošću Prvih subota na čast Prečistom Srcu Marijinu koju predvode članovi Vijenca žive krunice. Pobožnost počinje s molitvom krunice u 17 sati potom slijedi sv. Misa.
-Pozivamo svu djecu da se uključe u aktivnosti kao što ministrantski zbor i dječji zbor. Uključenjem u župne aktivnosti stječu se nova prijateljstva koja često znaju trajati cijeli život, a uz to daje se poseban doprinos liturgijskom slavlju.
Probe dječjeg zbora su subotom u 10:30, a susreti ministranata su subotom u 11:00.
-I ove godine Nadbiskupijski Caritas vas poziva da se uključite u humanitarnu akciju 5+1 ( pet obitelji pomaže jednu obitelj ) sa 100,00 kn mjesečno! Molimo sve zainteresirane da se jave u naš župni ured ili nadbiskupijski Caritas.

Heb 4, 12 “Živa je riječ Božja i djelotvorna; prosuđuje nakane i misli srca.”


“Ne budite zabrinuti za život svoj: što ćete jesti, što ćete piti;
ni za tijelo svoje: u što ćete se obući. Zar život nije vredniji od jela i tijelo od odijela?
Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš
nebeski Otac. Zar niste vi vredniji od njih?”, Mt 6, 24-34

Please follow and like us:
error